Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ιt's movie time! #2

Όπως είδατε και από τον τίτλο,το σημερινό post αφορά ταινίες κι αυτή τη φορά τις αγαπημένες μου!Επειδή είναι αρκετές,πρόκειται να γράφω λίγες-λίγες μέσα στις επόμενες ημέρες,οπότε ελπίζω να μη βαρεθείτε!:Ρ Ας ξεκινήσουμε!


(εικόνα,πηγή: google)
  • Kill Bill vol.1-vol.2: Όχι απλά ταινία,ταινιάρα! Όσες φορές την έβαζε ο Alpha,καθόμουν στο κρεβάτι και δεν κούναγα ρούπι,ούτε στις διαφημίσεις,για να μη χάσω ούτε ένα λεπτό!Πρωταγωνίστρια και των 2 ταινιών είναι η Uma Thurman,της οποίας ο ρόλος αυτός της ταιριάζει γάντι(καλή δουλεία Tarantino) και ο σκοπός της είναι να πάρει εκδίκηση από τον Bill που την σκότωσε στο γάμο της,έτσι τουλάχιστον νόμιζε, αφήνοντας πίσω της χιλιάδες πτώματα.Στο vol.2 συνεχίζει να τον ψάχνει,μέχρι που τον βρίσκει..Η ταινία αυτή μ'αρέσει για πολλούς λόγους.Αρχικά,επειδή η ηθοποιός είναι φοβερή,γενικά όλο το προσωπικό,αλλά η Uma Thurman κλέβει την παράσταση.Ύστερα επειδή έχει κινέζικα στοιχεία και γενικά μ'αρέσει πολύ η ασιάτικη κουλτούρα και ο πολιτισμός τους,καθώς επίσης και manga,κάνοντας το έργο πιο ενδιαφέρον.Επίσης,οι σκηνές splatter είναι μία προς μία απίστευτες,οι διάλογοι είναι πολύ έξυπνοι και τέλος και στις 2 ταινίες λατρεύω τη μουσική.Δεν έχω κάτι άλλο να πω,10/10! Επίσης,έχει βγει και τρίτη ταινία,πρέπει να την δω και εκείνη!

(εικόνα,πηγή: google)
  • One hour photo(Σκοτεινός θάλαμος): Ο Sy Parrish(ο συγχωρεμένος Robin Williams)είναι ένας μοναχικός άνθρωπος,ο οποίος ασχολείται με την εμφάνιση φωτογραφιών σε ένα εμπορικό κέντρο.Αγαπάει πολύ τη δουλειά του και αυτό φαίνεται από το πόσο αφοσιωμένος είναι σε εκείνη.Το ενδιαφέρον του τραβάει η οικογένεια Yorkin,όταν έρχεται να εμφανίσει κάτι φωτογραφίες.Ο Sy παθαίνει ψύχωση με τους συγκεκριμένους ανθρώπους καθώς φαίνεται πως έχουν ό,τι ήθελε να έχει πάντα εκείνος.Όσο εισβάλλει όλο και περισσότερο στη ζωή των ατόμων αυτών,θα καταλάβει πως τελικά τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται..Η συγκεκριμένη ταινία μ'αρέσει πολύ,γιατί αρχικά είδα αυτόν τον ηθοποιό να παίζει σε ταινίες πέρα από κωμωδίες και μπορώ να πω πως τα θρίλερ του ταίριαζαν πάρα πολύ!Γενικά μ'αρέσει που μπορώ να δω και αυτή τη ''ψυχωτική πλευρά'' του.Έχει αγωνία,μυστήριο και μία σκηνή η οποία πάντα με καθηλώνει..Δώστε στον ''Σκοτεινό θάλαμο'' μια ευκαιρία,την αξίζει!

    (εικόνα,πηγή: google)


  • Requiem for a dream: Ακούγοντας μια μέρα το τραγούδι ''Blind'' των Placebo(♥♥♥) και κοιτάζοντας τα σχόλια,είδα ένα σχόλιο που έγραφε πως αυτό το τραγούδι είναι το soundtrack της ταινίας Requiem for a dream.Είπα,λοιπόν,πως για να έχουν τους Placebo soundtrack,η ταινία πρέπει να είναι φοβερή.Και δεν βγήκα λάθος!Αφορά μια μοναχική και δίχως σύζυγο μάνα,η οποία γίνεται δεκτή σε ένα τηλεοπτικό παιχνίδι.Αποφασίζει,λοιπόν,με τη σκέψη ότι θα εμφανιστεί στην τηλεόραση που είναι όνειρο ζωής,να αρχίσει δίαιτα με διάφορα χάπια που σιγά-σιγά της τρώνε το μυαλό.Παράλληλα,ο έφηβος γιος της,η κοπέλα του και ο κολλητός τους φίλος,παίρνουν εισιτήριο χωρίς επιστροφή στον κόσμο των ναρκωτικών.Είναι στις αγαπημένες μου,γιατί φροντίζει να σου δώσει μέσα σε μιάμιση ώρα μια γερή δόση της πραγματικότητας και πως μπορούν τα όνειρά σου και οι αδυναμίες σου να σε οδηγήσουν εντελώς αλλού από εκεί που ευχόσουν..

    (εικόνα,πηγή: google)



  • Grease: Grease is the word! Μία από τις πολυαγαπημένες μου ταινίες  της εποχής του '80.Έχουμε τον Danny Zuko(♥John Travolta♥),ο οποίος στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών ερωτεύεται την Sandy.Μόλις τελειώνει το καλοκαίρι,τελειώνει και η σχέση τους.Έλα,όμως,που το φθινόπωρο θα ξανασυναντηθούν,καθώς θα πηγαίνουν στο ίδιο σχολείο!Ο Danny είναι αρχηγός της συμμορίας T-Birds και ως ''σκληρός και γόης'' δεν ερωτεύεται(που τα πουλάς αυτά ρε Danny?!).Φυσικά και παίζει θέατρο μπροστά στα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας για να μη φάει καζούρα,όμως η Sandy πληγώνεται.Τότε είναι που θα κάνει κι αυτή την επανάστασή της! Ένα πολύ όμορφο musical με τέλεια χορευτικά,τραγούδια,της εποχής του '80 και φυσικά τον κούκλο John Travolta! Δεν θέλω τίποτα άλλο!
(εικόνα,πηγή: google)

  • Thirteen: Η Tracy,ένα καλό και ήσυχο κορίτσι με άριστους βαθμούς στο σχολείο,γίνεται 13.Η ζωή στο σπίτι είναι χαοτική και αυτό την κάνει να κλείνεται στον εαυτό της και να είναι μόνη.Αρχίζει και ψάχνει για παρέες,μέχρι που βρίσκει την πιο δημοφιλή παρέα του σχολείου.Γίνεται κολλητή φίλη με την Ivi,η οποία θα την οδηγήσει σε έναν άλλο κόσμο,αυτόν του σεξ,των ναρκωτικών και των παρανομιών.Όσο περνάει ο καιρός,η Tracy απομακρύνεται όλο και πιο πολύ από τον πραγματικό της εαυτό,επηρεάζοντας και τη ζωή της στο σπίτι.Πώς θα καταλήξει;Μ'αρέσει,γιατί είναι ρεαλιστική,δραματική και αγγίζει μια ευαίσθητη ηλικία,αυτή της εφηβείας,που πολλές φορές για να ταιριάξεις και να νιώσεις ότι ανήκεις κάπου,ξεχνάς ποιός πραγματικά είσαι.

(εικόνα,πηγή: google)


  • Blue is the warmest colour(la vie d'Adele): Ταινία του 2013 που κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών και όχι αδίκως.Η Adele είναι 15 χρονών και μαθήτρια λυκείου.Γνωρίζει ένα παιδί,κάνουν σχέση,όμως δεν είναι αυτό που θέλει στα αλήθεια,δεν την γεμίζει..Μέχρι που γνωρίζει την κοπέλα με τα μπλε μαλλιά,την Emma,η οποία της αλλάζει τη ζωή.Ζουν έναν έρωτα γεμάτο πάθος και αγάπη.Μέσα από αυτή τη σχέση,η Adele ανακαλύπτει πολλά πράγματα για τον εαυτό της και πόσο πονάει όταν αγαπάς κάποιον.Η ταινία διαρκεί 3 ώρες,όμως εμένα μου φάνηκε σαν 1! Αρχικά,μ'αρέσει γιατί αφορά ένα θέμα ταμπού,την ομοφυλοφιλία,που δεν υπάρχουν πολλές ταινίες με κέντρο αυτό(κακώς)αλλά και γιατί ασχολείται και με την εύρεση της σεξουαλικής ταυτότητας,που πολλά παιδιά της ηλικίας αυτής και πιο κάτω,τους αφορά και ψάχνονται.Είναι μία από τις λίγες φορές που μ'αρέσει μια ρομαντική ταινία,ίσως γιατί είναι κάτι που δεν έχω δει ξανά αλλά άνετα θα ξαναέβλεπα!Δείχνει πως η αγάπη είναι αγάπη,είτε είναι αγόρι με αγόρι,είτε αγόρι με κορίτσι,είτε,στην προκειμένη φάση,κορίτσι με κορίτσι.Ο τρόπος που δείχνουν την αγάπη τους η μία προς την άλλη είναι κάθε άλλο,παρά όμορφος!Μπράβο,μπράβο!!


    (εικόνα,πηγή: google)

  • Το σπιρτόκουτο: Για το τέλος,άφησα μια ελληνική ταινία.Ο Δημήτρης,ένας μεσήλικας άντρας και κάτοχος ενός καφενείου,ζει με την σύζυγό του Μαρία και τα δυο του παιδιά στον Κορυδαλλό.Μια μέρα του καλοκαιριού,η ζέστη έχει χτυπήσει κόκκινο,το ίδιο και οι διαθέσεις.Ξεσπούν τσακωμοί,βρισιές και ξεσκεπάζονται οι αληθινοί χαρακτήρες των ατόμων.Όλα αυτά μέσα στους 4 ασφυκτικούς τοίχους ενός διαμερίσματος.Δε θέλει και πολύ κάποιος να ξεσπάσει,σωστά;Για εμένα είναι μια καθηλωτική ταινία,η οποία καταφέρνει να σου περάσει τον πόνο και την μιζέρια που αντιμετωπίζει μια μέση οικογένεια και πως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει αλλάξει.Αυτή είναι η εικόνα μιας πραγματικής οικογένειας που ζει κάτω από το άγχος και την απόγνωση και κάθε άλλο,δεν προσπαθεί να το κρύψει και να προσποιηθεί ότι είναι ευτυχισμένη αλλά σου δείχνει το αληθινό της πρόσωπο,κι αν το αντέχεις,κοίταξέ το.


    Αυτές ήταν,λοιπόν,οι αγαπημένες μου ταινίες μέχρι στιγμής!Εσείς έχετε κάποια αγαπημένη κι αν ναι,ποια είναι; Θέλω πολύ να δω κι άλλες ταινίες! Έχετε δει κάποια από αυτές; Σας άρεσαν; Εμείς θα τα πούμε την επόμενη φορά!

    -Peace&Love

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίο post, περιμένουμε και τα υπόλοιπα post (όπου κάτι μου λέει ότι θα είναι πολλά γιατί έχεις δει πάαααρα πολλές ταινίες χαχα!) Μια από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι...(μήπως ξέρεις εσύ γιατί εγώ κόλλησα;; :P) Θα πω την 6η αίσθηση! (Ταινιάρα, δε μπορείς να πεις..!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχα! Βεβαίως και είναι ταινιάρα,για την εποχή της φοβερή και μέχρι τώρα σε ανατριχιάζει!! <3

      Διαγραφή