Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

It's movie time! #3

Αγαπημένες ταινίες μέρος 2ο!

(εικόνα,πηγή: google)



  • Αναμνήσεις μιας γκέισας: Βρισκόμαστε στο έτος 1929,κατά το οποίο η νεαρή γιαπωνέζα Sayuki πουλιέται από τους γονείς της σε ένα σπίτι γκεϊσών.Έχοντας αποχωριστεί την αδερφή της,η Sayuki είναι πλέον μια μαθητευόμενη γκέισα,η οποία θα μάθει ό,τι πρέπει ώστε να σαγηνεύει και να ''ψυχαγωγεί'' τους άντρες,προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην.Βέβαια όσο είναι σε αυτό το σπίτι δεν περνάει και τα καλύτερά της χρόνια.Δυστυχώς,όμως,για εκείνη,ερωτεύεται κάποιον και λέω δυστυχώς γιατί οι γκέισες δεν επιτρέπεται να ερωτεύονται.'Υστερα,ξεσπά και ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος,με αποτέλεσμα τα σπίτια των γκεϊσών να κλείσουν και για άλλη μια φορά η Sayuki να έρθει αντιμέτωπη με τη μοίρα της συν ότι πρέπει να βρει και να κερδίσει τον άντρα που αγαπά.Η ταινία αυτή ήταν από τις πρώτες αγαπημένες μου,γιατί έχουν κέντρο την Ιαπωνία(γενικότερα μ'αρέσει η Ασία),μιλούν για τις γκέισες,είναι δραματικό και γιατί δείχνει πως πίσω από τη μάσκα της γκέισας,κρύβονται πολλά,που δε σε αφήνουν να τα δεις!


    (εικόνα,πηγή: google)

  • Oldboy(2003): Την ταινία αυτή μου την πρότεινε η κολλητή μου,όποτε ήξερα ότι θα είναι καλή..και είναι!Ένας συνηθισμένος άνθρωπος απαγάγεται από κάποιους άγνωστους ανθρώπους και φυλακίζεται για 15 ολόκληρα χρόνια,χωρίς να μάθει το γιατί.Μόλις αποφυλακίζεται,αρχίζει να αναζητά τους δεσμώτες του.Στο ενδιάμεσο συναντά και την Μι-Ντο,η οποία κάνει ότι μπορεί για να τον βοηθήσει.Στο τέλος μαθαίνει την αλήθεια μαζί με την οποία αποκαλύπτονται κι άλλες πτυχές της ιστορίας που στην αρχή φαινόντουσαν ασήμαντες..!Ας μην τα ξαναλέμε,αγάπησα ότι είναι κορεάτικη καθώς επίσης και το ότι μέχρι και το τελευταίο λεπτό βρίσκεσαι σε αναμμένα κάρβουνα και μόλις καταλάβεις τι πραγματικά γινόταν..ξαφνικά μένεις κενός από εγκεφαλικά κύτταρα!:Ρ Αξίζει να την δείτε σε όσους σας αρέσουν οι mindfuck ταινίες!



    (εικόνα,πηγή: google)

  • Footloose(1984): O Ren μετά τον χωρισμό των γονιών του,μετακομίζει από το Σικάγο σε μία κωμόπολη,όπου τα πράγματα εκεί δεν έχουν καμία σχέση με τη ζωή στο Σικάγο.Εκεί οι άνθρωποι θεωρούν τη μουσική rock'n'roll και τον χορό πράγματα του σατανά.Ο Ren,όμως,αρνείται να συμβιβαστεί και ξεκινά την επανάστασή του με έναν χορό για τους τελειόφοιτους του σχολείου!Ταινία του '80,με τον κούκλο πρωταγωνιστή Kevin Bacon και πολύ όμορφα τραγούδια και χορευτικά! Είμαι καλυμμένη!







(εικόνα,πηγή: google)


  • Edward Scissorhands: Και ποιος δεν την ξέρει αυτή την ταινία,σωστά; Μια γυναίκα πηγαίνει από πόρτα σε πόρτα προσπαθώντας να πουλήσει καλλυντικά μιας εταιρείας(πλασιέ δηλαδή)ώσπου το μάτι της πέφτει σε ένα κάστρο που υπήρχε εκεί ψηλά,οπότε αποφάσισε να το εξερευνήσει.Εκεί,βρίσκει τον Edward,έναν ''τεχνητό'' άνθρωπο που για χέρια έχει ψαλίδια!Τον δημιούργησε ένας ιδιαίτερος επιστήμονας,ο οποίος πέθανε από καρδιακή προσβολή προτού τον ολοκληρώσει.Έτσι,λοιπόν,αποφασίζει να τον πάρει μαζί της ώστε να ζήσει μαζί με τον άντρα της και τα δυο τους παιδιά(Kim,Kevin).Σιγά-σιγά,ο Edward συνηθίζει τον νέο του τρόπο ζωής μέχρι που μπαίνει στη μέση το αγόρι της Κιμ και τα χαλάει όλα..Αυτή η ταινία είναι στις αγαπημένες μου,γιατί πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Johnny Depp,ο οποίος πέρα από το ότι είναι πανέμορφος,έχει απίστευτο ταλέντο στην υποκριτική!Τον θαυμάζω!! Ένας άνθρωπος,διαφορετικός από τους άλλους,που απλά προσπαθεί να ταιριάξει,αλλα πάντα ο κόσμος θα μισεί το διαφορετικό,κάτι που κάνει την ταινία συγκινητική..10/10 χωρίς αμφιβολία!!
(εικόνα,πηγή: google)

  • 8mm: Ο Tom Wells(Nicolas Cage)ζει μια ήρεμη ζωή με την γυναίκα του και την μικρή κόρη τους.Είναι ειδικός στις παρακολουθήσεις και συγκεκριμένα ασχολείται με τις συζυγικές απιστίες.Τα πράγματα αλλάζουν όταν μια ηλικιωμένη χήρα του ζητά να μάθει για ένα φιλμ 8 χιλιοστών που ανήκε στον πρώην άντρα της.Το φιλμ αυτό είναι μια ταινία snuff(θα καταλάβετε στην ταινία τί είναι αυτός ο όρος),το οποίο δείχνει μια νεαρή κοπέλα να βασανίζεται και να δολοφονείται.Ο Tom,λοιπόν,αρχίζει την έρευνά του για να βρει αυτό το κορίτσι,αν πράγματι είναι νεκρό.Όσο πιο πολύ ψάχνει,μαθαίνει διάφορα για το κύκλωμα αυτό συγχρόνως,όμως,έρχονται σε κίνδυνο αυτός και η οικογένειά του.Είδατε τί μπορεί να κάνει ένα απλό φιλμάκι 8 χιλιοστών; Για'μένα η ταινία αυτή είναι εν μέρη underground,γιατί μιλάει για ένα αρκετά περίεργο κύκλωμα και γενικά είναι ''σκοτεινή'',πράγμα που μ'αρέσει φυσικά! Επίσης,η ερμηνεία του Nicolas Cgae είναι κάθε άλλο από τρομερή!


    (εικόνα,πηγή: google)

  • IT: Θυμάστε κάποια βράδια αργά στο Star που έβαζε αυτή την ταινία; Ναι,αυτή με τον clown που έτρωγε παιδάκια! Εγώ κι αν την θυμάμαι:Ρ Ταινία του 1986 και αμερικανού συγγραφέα Stephen King.Η ιστορία αφορά μια ομάδα παιδιών που έζησαν για να δουν ''Το Αυτό'' με σάρκα και οστά.Ύστερα μεταφερόμαστε στην ενήλικη ζωή τους,όπου ''Το Αυτό'' επέστρεψε και προσπαθούν να το βρουν και να το εξοντώσουν.Κλασσικό θρίλερ εποχής,από τα αγαπημένα μου,γιατί παρόλο που είναι κάποιας εποχής,είναι πολύ προσεγμένο και με ιδιαίτερη υπόθεση!!







    (εικόνα,πηγή: google)

  • Φτηνά Τσιγάρα: Αα ρε Ρένο Χαραλαμπίδη με τις ταινιάρες σου!Ένα βραδυνό καλοκαίρι του Αυγούστου,ο Νίκος(Ρένος Χαραλαμπίδης) κάνει βόλτες στους δρόμους και στα στενάκια της Αθήνας ώσπου γνωρίζει την Σοφία(Άννα-Μαρία Παπαχαράλαμπους) σε ένα τηλεφωνικό θάλαμο.Από εκείνη τη στιγμή και μετά,αρχίζει ένα ταξίδι στην όμορφη Αθήνα,γεμάτο περιπέτειες και τρελές ιστορίες,στο οποίο ο Νίκος και η Σοφία ανακαλύπτουν ο ένας τον άλλον.Καταπληκτική ταινία,με πολύ ωραία υπόθεση!Φροντίζει να σε αφήσει με όμορφα συναισθήματα στο τέλος,όταν ξαναφέρνεις στο νου σου ό,τι έγινε!





    Αυτό ήταν και το δεύτερο μέρος για σήμερα!Για πείτε μου,εσείς έχετε δει κάποια ταινία από αυτές;Πώς σας φάνηκε;Εμείς θα τα πούμε την επόμενη φορά!

    -Peace&Love

3 σχόλια:

  1. Είχα ξεχάσει πόσο πολύ μου άρεσε το ''Φθηνά τσιγάρα'' και πάω να το ξαναδώ.. <3 Θέλω να δούμε το 8 mm! Πως λεγόταν εκείνη η ταινία μου έδειχνε κάτι με τα 7 θανάσιμα αμαρτήματα;; Προσπαθώ να θυμηθώ από χτες, αλλά τίποτα! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηλιανούμπι,όποτε θέλετε έρχεστε από'δω και την βλέπουμε! <3 Χαίρομαι που σε έκανα να την θυμηθείς αυτήν την ταινία! Τι σου είναι ο Χαραλαμπίδης όμως ε; <3

      Διαγραφή